E-juice infromation

E-juice är en utav de två benämningar man använder för  e vätska, det andra är E-liquid som betyder exakt samma sak fast på engelska.

Ejuicen är den vätska man hettar upp så att den förångas, och du kan nu röka den. Det finns både färdiga ecigg med ejuice som är inbyggd i dem från start, och lite mer avancerade ecigg som du kan fylla på själv när e vätskan är slut i tanken.

Det finns i många olika e juice smaker och kompositioner, och med flera olika styrkor av nikotin i sig.

I Sverige säljs det två olika typer av ejuice, färdig med nikotin eller utan någon nikotin, men plats för nikotin shots som det heter. Detta beror på att man inte längre sälja ejuice som är starkare än max 18mg, och i max en flaska med 10ml.

Så vill man ha en ejuicer som är starkare än 10ml och med nikotin får man köpa sig en som är helt fri från nikotin först, sedan får man tillsätta en nikotin shots med den styrka som man vill att den färdiga vätskan ska ha.

Denna typ av ejuice har på senare tid börjat att lallad för shake and vape, och betyder att man ska skaka om flaskan som man helt nikotinet i och skaka om så är den färdig för att rökas.

Är det farligt att röka ejuice?

Ejuice klassas idag som en tobaksprodukt av folkhälsoinstitut och kan vara beroende framkallande. Man måste vara över 18 år för att köpa och få röka ejuice i Sverige.

Än så länge finns det inte tillräckligt med studier vad som händer med dina lungor när du har rökt ecigg med ejuice, men de allra flesta idag är överens om att ejuice i vart fall är ett bättre alternativ till rökning och snus.

Från början när ecigg och ejuice slog igenom så var detta enbart tänkt som en produkt för det som ville sluta röka, alltså snarare i medicinsk syfte. Men med tiden blev elcigg allt populärare och allt kraftfullare och kunde utveckla mer rök.

Det var när dessa ecigg med betydligt större rökutveckling kom som det också blev en cool grej, och helt plötsligt började även folk som tidigare inte alls rökt något också börja att röka och trixa med röken.

Utvecklingen gick i så snabb fart och butiker dök upp över allt, myndigheter han inte med att reglera denna marknad som länge var rena vilda västern.

Så sent som i början av januari 2018 kom den första riktiga lag som gäller över hela Europa, lagen heter TPD och reglerar hur och i vilken styrka man får sälja ecigaretter.

För att läsa om de lagar & regler som gäller för ecigg och ejuice idag kan du gå in på folkhälsoinstitutets hemsida och läsa mer.

Är det farligt med ejuice för barn?

Att barn inte ska ha och göra med nikotin produkter som snus, cigaretter och ejuice är väll ingen som inte förstår.

Både ejuice och ecigg skall förvaras utan räckhåll för barn, och skall inte heller rökas i samma rum barn.

Om ett barn får i sig ejuice vätska så skall man ta kontakt med sin närmaste sjukhus eller vårdcentral för rådgivning.

Passiv rökning med ejuice och barn?

Det bör anses som passiv rökning även när det gäller ejuice och ecigg. Även om denna inte innehåller lika mycket farliga ämnen som vanliga cigaretter, så skall detta undvikas.

Sedan några år bakåt är det också enligt Svensk lag förbjudet att röka ecigg på offentliga platser inomhus. Tidigare kan man bland annat gå runt i butiker och på flygplatsen och röka ejuice, men detta är nu alltså inte okey att göra längre.

För säkerhets skull skall du aldrig röka nära dina eller andras barn när du röker elcigg med ejuice.

Vad innehåller en ejuice?

En ejuice består främst av fyra olika huvud ingredienser:

  1. Basvätska: PG (Propylenglykol) + VG (Vegetabiliskt Glycerin)
  2. Essenser: 
Updating ..
Din varukorg är tom

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…